Τετάρτη 9 Μαΐου 2012



                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Για μια ακόμη χρονιά το Τουρνουά 3 με 3 κάνει την εμφάνιση του στην Χαλκιδική. Στις 19-20 Μαίου 2012 θα γεμίσει ο αύλιος χώρος του Δημοτικού Σχολείου της Γαλάτιστας.  Ωρα προσέλευσης 8.45.
        Η Ε.Ο.Κ. έχει την ευθύνη της διοργάνωσης αλλά πολύτιμοι αρωγοί της προσπάθειας αυτής είναι οι ΑΟ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ – Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας και οι χορηγοί  Champion , Molten και Avis.
Οι χορηγοί στέκονται δίπλα στην Ε.Ο.Κ. και επιβραβεύουν  τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες τόσο για την συμμετοχής τους, όσο και για τις νίκες τους στους διαγωνισμούς που γίνονται.
Αγόρια και Κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 1994 μέχρι το 2002 συμμετέχουν με ομάδες σωματείων, σχολείων, ομάδες μέσα από την μικρή παρέα και όλοι αντιλαμβάνονται ότι μία μπάλα και ένα καλάθι είναι αρκετά για να ξεκινήσει ο ατελείωτος ανοικτός δρόμος του Μπάσκετ.
Γονείς, συγγενείς, φίλοι, φίλαθλοι και όλοι όσοι αγαπούν το Μπάσκετ παρακολουθούν με ενθουσιασμό το 3 με 3.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ «3 με 3»
  1. Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.
  2. Μετά από καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας.
  3. Μετά την συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.
  4. Το παιχνίδι τελειώνει στα 20 λεπτά ή στους 16 πόντους.
  5. Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και η ελεύθερη βολή μετρούν για ένα πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.
  6. Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης
  7. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μια ελεύθερη βολή.
  8. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.
  9. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα ΤΙΜΕ ΟUT 45”.
  10. Σε περίπτωση ισοπαλία των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα ( συνέχεια).