Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011


Με αφορμή την επιστολή του ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, το Δ.Σ. της ένωσης καλαθοσφαιρικών σωματείων Χαλκιδικής αφού συνεδρίασε τοποθετείται σχετικά με την επιστολή, ως εξής:
          Η  ένωσή μας αποτελεί, πρακτικά και τυπικά, ένωση παραγόντων των καλαθοσφαιρικών σωματείων του νομού μας. Τα μέλη του εκάστοτε Δ.Σ. δεν είναι παρά παράγοντες που προτάθηκαν από τα σωματεία-μέλη για να δουλέψουν για το κοινό καλαθοσφαιρικό στόχο μιας ολόκληρης περιοχής.
          Το έργο που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η ένωση στο πέρασμα του χρόνου έχει αποτυπωθεί στις πάμπολλες διακρίσεις της τοπικής περιφερείας μας τόσο σε συλλογικό επίπεδο, με την συμμετοχή τους σε εθνικά πρωταθλήματα β΄ και γ΄ εθνικής κατηγορίας, όσο και σε επίπεδο αθλητών που έχουν κληθεί κατά καιρούς στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.
          Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν με το λιγότερο κόστος για τα σωματεία καθότι το οικονομικό βάρος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων το έφερε η ένωσή μας. Πρόσφατα, όμως, η οικονομική δυσπραγία του δημοσίου έγινε, δυστυχώς, η αφορμή να μειωθούν κατά 50% οι επιχορηγήσεις στις ενώσεις μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Αποτέλεσμα αυτής της άνευ προηγουμένου έκτακτης μείωσης των εσόδων για την ένωσή μας ήταν να αντιμετωπίσει το Δ.Σ. άμεσο πρόβλημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική τρέχουσα περίοδο 2011-2012. Το μόνο εύκολο θα ήταν να αποφασιστεί η αναστολή της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας. Αλλά όταν πονάει το χέρι δεν το κόβουν.
          Για την προστασία τόσο του δικαιώματος των αθλητών και των σωματείων να αγωνιστούν και φέτος στα πρωταθλήματα του νομού αλλά και για την διαφύλαξη του κύρους για το άθλημα που δόξαζε και συνεχίζει να δοξάζει τους Έλληνες διεθνώς, αποφασίστηκε, ως έσχατη λύση, να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με την οικονομική συνδρομή των σωματείων με την μορφή καταβολής ενός παραβόλου συμμετοχής στα πρωταθλήματα, μέτρο που εφαρμόζεται σε άλλα αθλήματα του νομού μας (π.χ. ποδόσφαιρο) εδώ και δεκαετίες.
          Το συγκεκριμένο μέτρο αν και απεχθές για τα σωματεία της ένωσης υποστηρίχθηκε από το σύνολό τους με εξαίρεση δύο εξ αυτών μεταξύ των οποίων και το σωματείο του Παλαιοχωρίου, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία και απαντούμε δια της παρούσης μας. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι κατανοούμε τις αγωνίες και τις αιτιάσεις του ιστορικού σωματείου του Παλαιοχωρίου, που έχει προσφέρει πολλά στον τοπικό αθλητισμό, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση υπερίσχυσε η αγωνία της ένωσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη και ομαλότερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της παρότι ακούσαμε με προσοχή τα όσα δικαιωματικά αντιλέγει στο μέτρο αυτό το πιο πάνω σωματείο μας.
                                                          TO Δ.Σ. THΣ. Ε.ΚΑ.Σ.Χ.